Om Föreningen Mötesplatsen Biohuset i Mariefred

Föreningens uppgift är att skapa goda möjligheter för invånare i alla åldrar (barn, unga och vuxna) att ha en mötesplats för föreningsaktiviteter och för enskilda personers initiativ till olika aktiviteter.
På detta sätt vill föreningen stärka såväl närdemokrati som medborgarnas trivsel och engagemang.

I Strängnäs kommun har våra folkvalda politiker kommit överens om en definition för att beskriva vad en mötesplats ska vara:

”En mötesplats är en plats där människor möts och samverkar, och tillsammans bidrar till en social sammanhållning samt kreativitet och utveckling i kommundelen.”

Strängnäs kommun stödjer kommunala mötesplatser i olika driftsformer i Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk för att:

  • Ge medborgare möjlighet att växa genom delaktighet, kreativt medskapande och social samvaro över sociala, kulturella och åldersmässiga gränser.
  • Ge medborgare, grupper av medborgare och civilsamhället tillgång till tillgängliga och trygga lokaler för gemensamma upplevelser, möten och dialog.
  • Tillvarata engagemang och stärka samhörigheten i kommundelen. Det kan bidra till att utveckla lokaldemokratin, öka den upplevda tryggheten och attraktionskraften i kommundelen.

Enligt Föreningen Mötesplatsen Biohusets stadgar ska föreningen verka för att lokalerna hyrs ut, att de underhålls och utrustas på ett adekvat sätt, att initiera olika verksamheter samt att stimulera till verksamheter för både yngre och äldre.

Mer information om övriga mötesplatser i Strängnäs Kommun kan du läsa genom att klicka här